Magiczna flora i fauna Silberbergu |
Autor |
Wiadomość |
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 25-02-2010, 00:57
|
|
|
Ja nie rozumiem w ogóle całej tej panującej ostatnio mody na wampiry. Przecież to zwykłe pasożyty, jak wszy. Żeby się utożsamiać z wszami, czy zachwycać się ich długimi zębami ? Dziwne. |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 25-02-2010, 04:07
|
|
|
Hodo, order za malkontenctwo (vide nasza rozmowa o testach )
Travor, to co wrzuciłeś, jest całkiem ciekawe. Trzyma się kupy. Myślę, że Off coś z tego wybierze.
Wszystkim, którzy ewentualnie czują się rozczarowani brakiem szerszego opisu wampira, przypominam, że szczegółowe info mogą co najwyżej otrzymać łowcy potworów. Wampiry nada nie są jawną rasą |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 25-02-2010, 09:57
|
|
|
Hodo napisał/a: | mody na wampiry |
Nie powiedziałbym żeby to co stworzyła Stephenie Meyer w swoim "Zmierzchu" i czym zachwyca się teraz tak wiele osób można było nazwać wampirem. Autorka zupełnie pozmieniała umiejętności i właściwości wampirów do tego stopnia, że Stoker pewnie przewraca się w grobie. A prawdziwe wampiry można znaleźć w powieściach grozy, horrorach ewentualnie powieściach fantasy, choć tam czasem coś jest nie tak.
Ogólnie rzecz biorąc najpierw Hollywood teraz książki takie jak "Zmierzch" bardzo zafałszowały obraz wampira. Pytanie czy to o czym mówisz można w ogóle nazwać "modą na wampiry". |
|
|
|
|
Varthanis
Nekromanta z Północy
|
Wysłany: 26-02-2010, 05:36
|
|
|
Hodo napisał/a: | Ja nie rozumiem w ogóle całej tej panującej ostatnio mody na wampiry. Przecież to zwykłe pasożyty, jak wszy. Żeby się utożsamiać z wszami, czy zachwycać się ich długimi zębami ? Dziwne. |
beee... pedały |
_________________ Jag tog mitt spjut jag lyfte mitt horn.
Fran hornets läppar en mäktig ton.
Hären lystrade marscherade fram.
De gav sig mitt liv, bergets stamm!
Dobry elf to martwy elf. |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 08-03-2010, 21:21
|
|
|
Brrrr, ja nie mogę patrzeć na moje stare posty :razz: Proszę o skasowanie stron 1-3 w tym temacie :faint: |
Ostatnio zmieniony przez Travor 08-03-2010, 21:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Abel
|
Wysłany: 08-03-2010, 21:39
|
|
|
Hehe, dobre sobie
A co, do jakich wniosków doszedłeś? |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 08-03-2010, 21:59
|
|
|
Faktem jest że pierwszy raz zaczerwieniłem się przed monitorem... :/ |
|
|
|
|
Abel
|
Wysłany: 08-03-2010, 22:22
|
|
|
Eej, co chcesz, rozmowa jest jak dla mnie całkiem sensowna i może wnosić coś nowego dla nowych graczy, rzucić dla nich odrobinę światła na nasz dziwny świat |
|
|
|
|
|