Drużyna Na 1 oboz w 2010 r (3 - 12 lipca 2010) |
Autor |
Wiadomość |
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 13-05-2010, 00:00
|
|
|
Ulf napisał/a: | o krzatach to u tolkiena niejakiego słyszałem |
bluźnisz |
|
|
|
|
Ulf
|
Wysłany: 13-05-2010, 00:07
|
|
|
spoko otwieram "Bractwo pierścienia" i co mam :" Siedem KRZATÓW monarchom w kamiennych sal koronie...." :medit: przykro mi krzat jest niski i nic na to nie poradzisz |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 13-05-2010, 00:09
|
|
|
Proszę cie... ranisz moje uszy |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 13-05-2010, 00:23
|
|
|
A 'krasny' to aby nie 'czerwony' w słowiańskiej mowie...? Że się tak wtręcę... |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Varthanis
Nekromanta z Północy
|
Wysłany: 13-05-2010, 00:34
|
|
|
już nawet słownikową definicją zarzuciłem, to nawet koło kurdupla nie stało |
_________________ Jag tog mitt spjut jag lyfte mitt horn.
Fran hornets läppar en mäktig ton.
Hären lystrade marscherade fram.
De gav sig mitt liv, bergets stamm!
Dobry elf to martwy elf. |
|
|
|
|
Ulf
|
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 13-05-2010, 00:42
|
|
|
Varthanis napisał/a: | już nawet słownikową definicją zarzuciłem | Racja, nie zerkłam byłam
Ulf napisał/a: | http://www.sjp.pl/krasnolud za to stoi i to blisko XD |
:foch: Też coś. Dopuszczalne nie znaczy obowiązujące |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
Doctor
|
|
|
|
|
Ulf
|
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 13-05-2010, 12:19
|
|
|
To w takim razie powinieneś sięgnąć po nordyckie legendy. Co my właściwie roztrząsamy? |
|
|
|
|
Ulf
|
Wysłany: 13-05-2010, 12:22
|
|
|
hm wysokość krasnoluda xD |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 13-05-2010, 12:46
|
|
|
U Terryego Pratchetta Marchewa też był dość sporym krasnoludem |
|
|
|
|
Varthanis
Nekromanta z Północy
|
Wysłany: 13-05-2010, 13:24
|
|
|
to żeś walnął Szamciu |
_________________ Jag tog mitt spjut jag lyfte mitt horn.
Fran hornets läppar en mäktig ton.
Hären lystrade marscherade fram.
De gav sig mitt liv, bergets stamm!
Dobry elf to martwy elf. |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 13-05-2010, 13:40
|
|
|
Ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicho, pewnie nie czytali |
|
|
|
|
Quarties
An old man by seashore
|
Wysłany: 13-05-2010, 23:17
|
|
|
Wypraszam sobie! Marchewa był wielce lubianym przeze mnie krasnalem, i chyba jedynym, który nie był zgodny z kanonem. Wg. mnie Silberberg zwalił krasnale i tyle. Ale to tylko moja opinia, zawsze można zostać rasistą |
_________________ "Nie miecz uczyni z Ciebie wojownika, lecz waleczna dusza i wola przetrwania" - cytat własny. |
|
|
|
|
Ulf
|
Wysłany: 13-05-2010, 23:20
|
|
|
no cóż po prostu prawdziwych krasnali już nie ma jak ktoś jest koksem i chce walczyć to przeważnie za wysoki na krasnoluda... taki los ale niezaprzeczalnie krasnale mają swój rasowy urok |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 13-05-2010, 23:23
|
|
|
E tam, ja jako LARP-owy ultras, jestem wielce rad że pod krasnoludy podstawiono szkotów |
|
|
|
|
Ulf
|
Wysłany: 13-05-2010, 23:27
|
|
|
a ja jednak wole szkotów jako szkotów czyli paskudnych, skąpych, zawziętych i porywczych górali XD a krasnolud to powinien być krasnolud, długa broda i młot XD http://www.youtube.com/watch?v=buCvD3ydvQg tak apropos szkotów XD |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 13-05-2010, 23:31
|
|
|
Miałeś na myśli rosłych, prostodusznych, zdecydowanych i niepodległych górali? |
|
|
|
|
Ulf
|
Wysłany: 13-05-2010, 23:36
|
|
|
no tak coś w ten deseń |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 14-05-2010, 00:14
|
|
|
Quarties napisał/a: | Wg. mnie Silberberg zwalił krasnale i tyle. Ale to tylko moja opinia, zawsze można zostać rasistą |
A mógłbyś rozwinąć? |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 14-05-2010, 10:00
|
|
|
Quarties nie zrozumiał chyba, że Silberbergowe krasnoludy są duże po to,żeby właśnie gracze się nie czepiali, żekrasnoludy powinny być małe. Przyanjmniej mi się tak wydaje. I to chyba głupie mówić, że "silberberg zwalił krasnoludy", Quarties. Nie jest czasem tak, że co świat, to inne krasnoludy? Inne były u Królewny Śnieżki, inne u Pratchetta a jeszcze inne u Sapkowskiego. No i inne na Silberbergu. |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 14-05-2010, 13:05
|
|
|
No, i bardzo dobrze |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 14-05-2010, 13:22
|
|
|
Shamaroth_Glupi napisał/a: | Quarties nie zrozumiał chyba, że Silberbergowe krasnoludy są duże po to,żeby właśnie gracze się nie czepiali, żekrasnoludy powinny być małe. | O Bogowie, dzięki!! Jeden przynajmniej zrozumiał intencje!!
Szamarotu, jesteś wielki |
|
|
|
|
|
Quarties
An old man by seashore
|
Wysłany: 14-05-2010, 17:12
|
|
|
Ja rozumiem intencje. I rozumiem co świat to inne. Jednak wychowałem się na takich i wśród takich jestem do dziś. |
_________________ "Nie miecz uczyni z Ciebie wojownika, lecz waleczna dusza i wola przetrwania" - cytat własny. |
|
|
|
|
Ulf
|
Wysłany: 14-05-2010, 17:17
|
|
|
dokładnie też podpisuje się pod tym stwierdzeniem. Jak dla mnie krasnoludy są niskie ale nikomu na obozie nie powiem że ty nie jesteś krasnal bo jesteś za duży bo takie mamy realia |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 14-05-2010, 17:45
|
|
|
Ech...
W takim razie - jaką różnicę Wam to robi? Po prawdzie, jeśli dużej grupie graczy na tym zależy, nie widzę problemu, żeby ten zapis zmienić w opisie rasy. Ale to chyba jakiś quiz by trzeba...
Zwracam też uwagę, że NIE WSZYSTKIE krasnoludy noszą kilty, jak również NIE TYLKO krasnoludy noszą kilty. Do tego przypominam, że noszenie kiltu w żadnym stopniu nie sprawia, że nosiciel zyskuje z marszu szkocką psychikę!
A teraz ultra-ważna rzecz - Jeże, poproszę na maila spis całej waszej ekipy w zestawieniu imię-nazwisko-ksywa, WRAZ z tymi, którzy się nie zdążyli zarejestrować.
Wszystkich, którzy się nie zdążyli załapać na 1 turnus, proszę o tydzień cierpliwości - kombinejszyn trwa. |
|
|
|
|
|
Ulf
|
Wysłany: 14-05-2010, 17:50
|
|
|
co do zmiany nie no mi to aż tak nie przeszkadza to wy kreujecie świat a my gramy, wyraziłem tylko swój pogląd o wzroście krasnoludów ale jak dla mnie to mogą one być równe wzrostem z trolami XD bo co świat to świat i nie ma co deliberować |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 14-05-2010, 19:48
|
|
|
Yngvild napisał/a: | Po prawdzie, jeśli dużej grupie graczy na tym zależy, nie widzę problemu, żeby ten zapis zmienić w opisie rasy. |
Nieee, dobrze jest
Nie wiem co wam to przeszkadza aż tak. Jak idziecie na sesje do MG, który rozgrywa w autorskim świecie to też mu tak marudzicie, dlaczego u niego hobbici nie mają owłosionych stóp a orkowie piją mleko? |
Ostatnio zmieniony przez Travor 14-05-2010, 19:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ulf
|
Wysłany: 14-05-2010, 20:40
|
|
|
a co ja napisałem napisałem posta wyżej, to że dyskutujemy o krasnalach to nie znaczy że żądamy zmian XD |
|
|
|
|
|