Hot seventeen! :) |
Autor |
Wiadomość |
Thorfinn [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2011, 20:22 Hot seventeen! :)
|
|
|
Ej, czy są tu jakieś ludziki chętne do zabawy w rekonstruowanie 17? Wszystkie szczegóły są do ugadania, bo pomysł cały czas in statu nascendi . |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 04-05-2011, 21:13
|
|
|
Ja byłbym bardzo chętny!
z tym tylko że na ten moment to z mojej strony specjalne fajerwerki chyba by nie były, bo finansowo jestem świeżo "obciążony" villsvinem.
Ale jakiśtam kontusz skombinować i hop to bardzo chętnie |
Ostatnio zmieniony przez Travor 04-05-2011, 21:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 04-05-2011, 21:36
|
|
|
Kontusz? Chcesz odtwarzać szlachcica bez butów i szabli? Może lepiej zacząć od chłopa? Ty się lepiej przyłóż do tego awara, bo z doświadczenia wiem, że zaczynanie przygody z reko od dwóch okresów naraz nie wychodzi najlepiej.
Plugawy infamis, zdrajca i przedawczyk, udający szlachcica, Szaweł Hodenbaum zgłasza się do kompanyi |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 04-05-2011, 22:13
|
|
|
Hodo napisał/a: | Chcesz odtwarzać szlachcica bez butów i szabli? |
A słyszał pan kiedyś o mazowieckiej gołocie?
Ale fakt, że mój udział jest jeszcze do przemyślenia, bo wygodniej jest się skupić na jednej rekonstrukcji, zwłaszcza takiej. |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 08-05-2011, 19:37
|
|
|
Zgłaszam akces |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 12-09-2011, 23:45
|
|
|
Zastanawialiście sie już nad odtwarzanym okresem ? Bo ja bym chyba celował w lata 1610-1660, jakaś nie za bogata szlachta polska. (Chociaż będę zazdrościł pludrakom kapeluszy i wcale fajnych ubranek ) |
Ostatnio zmieniony przez Hodo 12-09-2011, 23:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Thorfinn [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2011, 22:21
|
|
|
Czyli Zygmunt III, Władysław IV i Jasio Kazio. Na pierwszy rzut oka, to troszkę szeroki rozstrzał, ale w zasadzie to nie wiem jak to się przekłada na rzeczywistość. Więc wydaje mi się, że określenie się na pierwszą połowę 17 wieku będzie zadowalające. Oczywiście że szlachta polska, jeśli o mnie chodzi. Choć szczerze mówiąc Hodo, to za cholere mi nie pasujesz za Pana Brata. Jesteś dla mnie wybitnie pludracki! |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 12-12-2011, 00:51
|
|
|
Kurde, wiem i cholernie podobają mi się popularne na zachodzie KAPELUSZE z piórem, ale bufiastość wykrojów mnie przeraża, a poza tym husarka... |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 12-12-2011, 02:06
|
|
|
Ja, jak już mówiłam, chcę misiurkę A poza tym, to się dostosuję, jeśli ma być "mundurowo" Jeśli nie, zostanę przy karczmarce |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 12-12-2011, 03:01
|
|