Questy na urwisie i insze spamy |
Autor |
Wiadomość |
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 18:47
|
|
|
nawet zielarz? |
_________________ "Alchemik! Napieprzaj w nich tą nitrogliceryną!" ~Elfik |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 05-06-2011, 18:49
|
|
|
Gdyby nie jego eliksiry leczące połowa obozu nie dotrwałaby do końca. |
|
|
|
|
Illima
Dyrektor Instytutu Alchemii
|
Wysłany: 05-06-2011, 18:51
|
|
|
Zielarz nie ma prawa być odważnym, heroicznym, walecznym? Zielarzem nie zostaje ktoś, kto nie ma tych cech tylko ktoś kto ma takie a nie inne zamiłowania czy zdolności (czasami to też kwestia przypadku). Za to wojami często zostają ci co szkoły nie skończyli |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 05-06-2011, 18:53
|
|
|
Hahaha, prawda
Jakby nie patrzeć w skrywanych mrokiem początkach Uter też był zielarzem |
|
|
|
|
karalek
Iker
|
Wysłany: 05-06-2011, 18:59
|
|
|
połowa to za mało nie było nikogo kogo nie uleczył, a nawet dało sie go przekupić ja cie chronie - ty zostawiasz dla mnie eliksir |
_________________ Obozowy Iker z Urwisa 2008, 2009, 2010 i z normala w 2011r. oraz z I turnusu w 2012, 2013 i 2014 roku. A w 2015 na +18 Mgr. Iker Fries czyli alchemik ze specyficznym hobby |
Ostatnio zmieniony przez karalek 05-06-2011, 18:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Kajetan
|
Wysłany: 05-06-2011, 19:03
|
|
|
Szwed, byłem na urwisie 2009 i wiem jak to wygląda Rzeczywiście, jest tam bardziej heroicznie niż na innych turnusach, ale czemu nie? Jeśli ktoś potrafi być bohaterem, czemu ma nim nie być? |
_________________ WALCZYĆ TRENOWAĆ VILLSVIN HIRD MUSI PANOWAĆ |
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 19:09
|
|
|
mi chodzi o konkretnego zielarza ale skończmy tą dyskusje.. |
|
|
|
|
karalek
Iker
|
Wysłany: 05-06-2011, 19:16
|
|
|
zielarz żadko kiedy był bohaterem a raczej częściej mówił że sie boi |
_________________ Obozowy Iker z Urwisa 2008, 2009, 2010 i z normala w 2011r. oraz z I turnusu w 2012, 2013 i 2014 roku. A w 2015 na +18 Mgr. Iker Fries czyli alchemik ze specyficznym hobby |
|
|
|
|
Kajetan
|
Wysłany: 05-06-2011, 19:57
|
|
|
Zielarza z 2009 roku też dobrze pamiętam Z tego co wiem, bez niego byśmy nic nie zrobili, bo nieraz nam ratował tyłek. |
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 05-06-2011, 19:59
|
|
|
ta na 2009, na 2010 to kradł bokeny i mikstur nie robił |
|
|
|
|
karalek
Iker
|
Wysłany: 05-06-2011, 20:12
|
|
|
troche sie rozleniwił ale przesadzasz, mikstury robił jakoś raz dziennie i zawsze jak brakowało |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 05-06-2011, 20:23
|
|
|
Bo każdy kto choć raz był uzdrowicielem/zielarzem/alchemikiem itp. wie że bez kranu raz na jakiś czas jest lipa |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 05-06-2011, 21:16
|
|
|
Abdel napisał/a: | z jednej fabuły robi się coś w rodzaju drzewka typu: "A jeżeli ten zrobi to i to,to stanie się to i to" z adnotacją,że jeżeli wszyscy zawiodą to fabuła jest ciut dziurawa. | No! Nareszcie poczułam się zrozumiana W imieniu organizatorów, właśnie piszących misje - dziękuję |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Abdel
|
Wysłany: 05-06-2011, 23:57
|
|
|
Ależ proszę bardzo
Swoją drogą to musi być dla was śmieszne uczucie gdy pojawia się np. taki cyngiel denerwuje smoka i krzyczy na niego aby mu oddał jajo co grozi natychmiastowym spopielenie grupy.Cała fabuła niebezpiecznie się chybocze |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 06-06-2011, 00:03
|
|
|
Wydaje ci się. Fabuła ma betonowe fundamenty i byle cyngiel jej nie ruszy |
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 06-06-2011, 00:05
|
|
|
i tu kłopot nawet w 10 jej ni ruszysz a było by fajnie(dla graczy ) |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 06-06-2011, 00:06
|
|
|
...fakt, nie drgnęło. |
Ostatnio zmieniony przez Travor 06-06-2011, 00:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 06-06-2011, 00:20
|
|
|
Abdel napisał/a: | gdy pojawia się np. taki cyngiel | Nie takie rzeczy żeśmy ze szwagrem po pijaku...
Ostatnia taka sytuacja, jaką pamiętam, to spanikowane do granic możliwości miny Offa i mojego brata, kiedy grupa graczy postanowiła zabić komendanta granicznej placówki Offa właśnie I konkretnie nie zabić, tylko ogłuszyć i wyczyścić mu pamięć Bo za mocno docisnął pewną sprawę, którą spieprzyli Przez chwilę beton mocno drżał A potem wyszło i tak na nasze
Od tego czasu nauczyliśmy się, że zawsze nas, cholery jedne, możecie zaskoczyć Więc luzik, beton jest zazbrojony |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
|
|
|
|
|
Kajetan
|
Wysłany: 06-06-2011, 00:25
|
|
|
Chyba o to chodzi, prawda?:P Jakoś tak nudno by było, gdyby wszystko tak schematycznie sobie szło A zawsze i satysfakcja jest dla graczy, że się troche pomieszało w fabule |
|
|
|
|
Abel
|
Wysłany: 06-06-2011, 00:29
|
|
|
A jaka satysfakcja dla kadry za uwalenie kabały przy samej głowie |
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 06-06-2011, 11:36
|
|
|
ale z kilku momentach gry fabuła powinna mieć jakieś rozgałęzienie i po kilku godzinach znowu wracać na beton, bo na razie za waszymi plecami zawsze się gadało o zmianie fabuły(szczegulnie ja i greenborn ) |
|
|
|
|
ailiS
alchemiczka
|
Wysłany: 06-06-2011, 18:22
|
|
|
[quote="szwed"] szczegulnie [\quote]
szczególnie |
_________________ Banda nierobów! |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 06-06-2011, 23:44
|
|
|
szwed napisał/a: | z kilku momentach gry fabuła powinna mieć jakieś rozgałęzienie | Zamiast gadać nam za plecami, trzeba było myśleć i zauważyć te rozgałęzienia, które były. Pogadamy po tegorocznym obozie, czy tak wam wyjdą na zdrowie te rozgałęzienia.
I na marginesie - jeśli nie przestaniesz ostentacyjnie ignorować zasad ortografii, zacznę wstawiać ostrzeżenia. |
|
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 06-06-2011, 23:48
|
|
|
jak mi Firefox podkreśli na czerwono to poprawiam... ale nie wszystko podkreśla
a główny problem dyslektyka to właśnie zauważenie błędów...
a i za tydzień będziecie mieć mnie z głowy , wyjeżdżam i słabo z internetem |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 06-06-2011, 23:59
|
|
|
Nie wiem, czy w ogóle uczysz się pisać w języku polskim, to ewentualnie jest dla mnie argument, tego z dysleksją, proszę, nie używaj, bo należę do mających alergię na tę wymówkę
Proszę tylko, żebyś się starał w tej kwestii. |
|
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 07-06-2011, 00:33
|
|
|
Indiana napisał/a: | Pogadamy po tegorocznym obozie, czy tak wam wyjdą na zdrowie te rozgałęzienia. |
Brzmi dobrze |
|
|
|
|
Aerlinn
Tavariel In'Tebri
|
Wysłany: 07-06-2011, 07:48
|
|
|
Pytanie, czy chodzi o rozgałęzienia fabuły, czy... inne rozgałęzienia, których w Puszczy zapewne można się spodziewać. A te już wielu na zdrowie nie wyjdą. |
_________________ 2010-2012 - Aerlinn Tavariel In'Tebri, kapłanka Silvy i Herna
2013 - + Sonja córka Aliny z Sulimów, drużynniczka rodu Kietliczów Karanowiców
2014 - kadet (bardka Nawojka, + Angela Ehrenstrahl, Talsojka Arianwel'arya... i inne)
2014 Nelramar - + Tulya'Istanien z rodu Idril, Vayle'Finiel z rodu Meredith oraz khorani Akhala'beth (khorani drugiego hurdu tentara kedua) |
|
|
|
|
ailiS
alchemiczka
|
Wysłany: 07-06-2011, 12:56
|
|
|
Indiana napisał/a: | Nie wiem, czy w ogóle uczysz się pisać w języku polskim, to ewentualnie jest dla mnie argument, tego z dysleksją, proszę, nie używaj, bo należę do mających alergię na tę wymówkę
|
P.S. Znajomy miał dysleksję. Dostał kilka razy po łapach i się wyleczył.
Nie martw się szwed, wystarczy chcieć - powoli nauczysz się poprawnie pisać. Jako ćwiczenie możesz przepisywać kilka zdań dziennie z dobrej polskiej książki |
_________________ Banda nierobów! |
|
|
|
|
Indiana
|
Wysłany: 07-06-2011, 15:01
|
|
|
AiliS, offtop w offtopie to co najmniej rzecz nieprzyzwoita, jeśli nie wręcz obleśna |
|
|
|
|
|
szwed
Miny! Miny!
|
Wysłany: 07-06-2011, 15:25
|
|
|
ludzie ja nie mam polskiej dysleksji(łagodnej czy łapówkowej), u mnie zęby ci to potwierdzili czekałem z 2lata i zrobiłem ze sto testów... |
|
|
|
|
|