|
Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)
|
Księgaż mój osobisty- czyli spam na spamie |
Autor |
Wiadomość |
Lyar
To ja, Leclerc
|
Wysłany: 01-02-2012, 00:41
|
|
|
Cytat: | I niech nas ktoś próbuje zdenerwować słynnym "powiedz Rragnarr" |
Powi... *zostaje uduszony przez pnącze*
Cytat: | Dobra, ale tak czy siak unika się wtedy głupich fabularnych akcji, gdzie gadasz z człowiekiem, a on nagle okazuje się krasnoludem(!) |
Jak na weteranie mój kompan z namiotu, Gwido z klanu Golibrodów.
Cytat: | Okej, dobra. Ale tak na poważnie - czy ktoś taki miałby szansę przebicia się w ekipie łowców potworów, krasnoludów, magów, żołnierzy, zabójców, skrytobójców i innych zawadiaków? |
Wiesz, to zależy. Można zagrać nudnego łowcę potworów, można zagrać łowcę potworów ciekawego. Właściwie to taki zwykły chłop byłby powiewem świeżości po wszystkich epickich bohaterach, potężnych kapłanach i magach... Kiedyś chyba zagram profesjonalnego wioskowego idiotę rodem z tego skeczu.
Cytat: | (btw, wiecie, jak się zaczęło tworzenie tej fabuły? Ekipa siadła i zgodziła się, że tym razem powinniśmy stworzyć coś małoformatowego, jakąś lokalną, kameralną fabułkę... Kilka godzin później analizowaliśmy, jaki wpływ na wszechświat będzie miał upadek bogów w świecie gry... ) |
Silber doomsday 2012! *O*
Dwa majątki, kąsek gładki! Coś stryjowi żal tej gratki...
Cytat: | Jak znam siebie,to dla przekory i dla złamania osobistej niechęci do elfów...
Przyjadę na obóz z długim łukiem i spiczastymi uszami. |
Byle Talsojczyka. Czy Talsoi w tym roku miało w ogóle jakąkolwiek postać? Biedaczki...
Cytat: | Ale duże literki nad ankietą żeby ludziom ręce drżały nad tym "wyślij" przy opętanym przez ognistego demona, wychowanym na dworze Olafa elfim zwiadowcy, koniecznie wyposażonym w DWA miecze, to tak |
Padłem :]
Cytat: | Ja wybrałam elfa bo nie jest człowiekiem, a na krasnoludzicę byłabym za wysoka (chociaż patrząc na Noxa mieszczę się w normie) i dlatego że przekonała mnie Enid w autokarze |
To w końcu rozwiążmy tę kwestię raz na zawsze. Krasnoludy w świecie SB są wyższe od ludzi, czy Nox to ewenement?
Cytat: | Ale sama przyznajesz, że jest u graczy-dziewcząt taka tendencja (grać piękne elfki) i właściwie jest to równie zrozumiałe, jak to, że chłopcy grają bohaterów. Ostatecznie najprostszym powodem do tej zabawy jest chęć bycia tym, kim sami nie jesteśmy, a być byśmy chcieli. Trudno więc mieć im to za złe, tak sądzę |
Ahem... Akurat ja w realu jestem też chciwym tchórzem ^^ Ale to prawda, chciałbym zagrać postać, która płynnie mówi, nie jąkając się co chwilę...
Cytat: | @Lyar - przyznaję, że również pałam niechęcią do elfów. |
@Kalatin :] W sumie to kiedyś je lubiłem. Ale tylko i wyłącznie leśne, z powodu uprzedniego zamiłowania do roślinnych pokemonów (taaa ;p). Pamiętam, że żaden mój kolega nie miał trawiastego, wszyscy woleli ogniste i żal mi się ich zrobiło... Dobra, koniec tego tematu... Zawsze za dużo powiem niż bym chciał...
Cytat: | @Indi - Doprawdy, boli mnie to że gracze płci żeńskiej kierują się wyglądem zewnętrznym podczas doboru postaci. |
I to jest zdrowe podejście, szkoda, że tak rzadkie.
Cytat: | w takim Dragon Age, chociażby, przynajmniej z mojej perspektywy, krasnoludzkie damy były prześliczne |
Jak pięknobroda Cudo Tyłeczek ze Świata Dysku ^^
Cytat: | Ok. To porozmawiajmy o tym. Jakie widzicie opcje? |
Indi, ja nie widzę opcji, ja tylko narzekam ^^" I rozkręciłem dyskusję na nowo...
Cytat: | A cóż w tym dziwnego To ta sama przyczyna, dla jakiej nie bywa właściwie dziewczyn-krasnoludzic albo orczyc Elfka z założenia i definicji powinna być piękna A wymienione inne rasy - z założenia brzydkie. |
Więc wszyscy będą ładni, wiotcy i przyjemni. Co za różnorodność, what fun...
Cytat: | Orkiem....? O kurde, lepiej nie bądź orkiem... |
:] Śmiej się, śmiej, ale gdybym miał większą posturę, chętnie zagrałbym orka.
Cytat: | Np najbliższa fabuła powinna mieć nie więcej niż 10% elfów (co daje jakieś 3,5 sztuki |
Taaa... Jak to było? Statystyczny polak ma pół psa? |
_________________ Weteran i Epilog 2011 - Lyar Greed, włamyhobbit
II turnus 2012 - Kail Wrathwine, hobbit kupiec
II turnus 2012 - Bran Spadającobrody, krasnolud, "śpiewajła z Shamarothu" (W sumie nieoficjalna postać)
II turnus 2012 - Lainus Envidius, pół-niziołek z Tulos, łucznik... i jego kocyk bezpieczeństwa.
II turnus 2013 - Glaton Leclerc, mag powierza z Mercji i Imperialista.
III turnus 2014 - Lior Lecorde, psionik, głowa rodu, a w końcu pustelnik - człowiek o dobrych chęciach, lecz słabej woli.
IV turnus 2014 (kadet) - Lewi Grinwald Polecam Się, kupiec i wierny sługa Rodziny Lecorde.
IV turnus 2014 (kadet) - Jango Horkherei, wędrowny hipnotyzer z Sapientii. |
|
|
|
|
Tarivol
Śmiały
|
Wysłany: 01-02-2012, 01:01
|
|
|
Ja mam 43 i 3/4 psa. Wszystkie sprowadzone do postaci półpłynnej szczelnie zamknięte w słoikach po dżemie, więc nie widzę w czym problem.
Mam zamiar iść do sklepu charakteryzatorskiego mogę ci kupić trochę zielonej farby i poduszek do nabrania masy jak chcesz Lajarze
->Indi
31stycznia 2014 upomnę się o moje piwo.
->Lajar
Cytat: | Jak pięknobroda Cudo Tyłeczek ze Świata Dysku ^^ |
I do tego gorsząca wszystkie męskie krasnoludy w okolicy bo widziały jej kostki u nóg! |
_________________ Zimowy 2015- Morgan
I Turnus 2018- Techniczny
2019- Techniczny, czasem Gocław
2020- OG, Techniczny, czasem Mortimer, czasem Morgan |
|
|
|
|
Bryn
|
Wysłany: 01-02-2012, 01:55
|
|
|
Tak, Kwiku, pamiEtam te mordercze spojrzenia w pierwszych dniach a ja się nigdy nie mogłem powstrzymać i się śmiałem/uśmiechałem a później leczenie twojego krasnoludzkiego tył... ciała. I, z powodu prawie niemożlowego do oddania dokładnie postaci, względem języka, uważam ten pomysł za niewypał (przed zapaleniem?). Przepraszam za brak ułatwiających cytatów, ale naprawdę trudno cytować na 3-calowym ekraniku bez marnowania na to 2 godzin (nie mam niestety możliwości pisania na komputerze :/). |
_________________ 2011 i 2012 - Tirianus Taeleth, kapłan bitewny Silvy
2013 - Emrys, syn Drogowita z Wojniłłów Karanowic, witeź / Małgorzata
2014 - Cadan a.k.a. Kaban/Shazam/Conan - laryjski psionik
2015 - Brynjolf Gunnarson Sliabh Ard |
Ostatnio zmieniony przez Bryn 01-02-2012, 01:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tarivol
Śmiały
|
Wysłany: 01-02-2012, 19:16
|
|
|
A teraz popatrzcie na pierwszą stronę i porównajcie ją z aktualnym wątkiem...
->ADMIN
Aby było ładniej temat powinien być, jak już, nazwany:
"Spam na spamie czyli świata opisanie"
Chciałbym ponadto podkreślić, iż jest to spam twórczy, a nie totalnie bezcelowy.
(Tak ja to w każdym razie odbieram.) |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 01-02-2012, 19:24
|
|
|
Jak zostaniesz adminem to będziesz sobie mógł nazywać tematy jak ci się będzie podobało
Podkreślenie też zbędne, bo gdyby był bezcelowy, to by poleciał do kosza |
|
|
|
|
wampirka
|
Wysłany: 01-02-2012, 19:36
|
|
|
Ho-do jaki zły!^^ |
|
|
|
|
Travor
|
Wysłany: 01-02-2012, 19:39
|
|
|
Ja się nie dziwię |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 01-02-2012, 19:40
|
|
|
Do tematu Wamp, bo ci dam bana na pisanie w charakteryzacji! |
|
|
|
|
wampirka
|
Wysłany: 01-02-2012, 19:51
|
|
|
Podobno i tak masz ignora na moje posty! |
|
|
|
|
Tarivol
Śmiały
|
Wysłany: 01-02-2012, 23:22
|
|
|
Hodo napisał/a: | Jak zostaniesz adminem to będziesz sobie mógł nazywać tematy jak ci się będzie podobało |
Jak zostanę? Spodziewałbym się "Jakbyś został"
Poczułem się doceniony [/b] |
|
|
|
|
Shamaroth_Glupi
ugly bastard.
|
Wysłany: 02-02-2012, 00:47
|
|
|
Boże, jak śmiesznie XDDDDD |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|