|
Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)
|
Co się wydarzyło pod Srebrnohorą |
Autor |
Wiadomość |
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 11-10-2013, 16:26
|
|
|
Frodo napisał/a: | Wergundia idzie w Senat, tak mi się wydaję. Jeszcze wyjdzie z niej republika | No chyba nie.
Cytat: | Olaf ma sześćdziesiąt lat, co jak na realia średniowiecza, jest dużo. Bardzo
Właściwie kto jest jego synem? | Jest w opisie świata, poszukaj |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Frączek
Wergundia Pany
|
Wysłany: 11-10-2013, 16:52
|
|
|
Frodo napisał/a: | Olaf ma sześćdziesiąt lat, co jak na realia średniowiecza, jest dużo. Bardzo |
Ale to nie jest średniowiecze. Fantasy bardziej. Ile lat miał Gandalf, co? |
_________________ '13 - Zwiadowca / łucznik Celahir ( zwany 'Hobbit Sam'
Epilog '13 - mag ognia Divakar
'14 - Kapral Halvard, w służbie 15. kohorty Zielonego Tymenu
Epi '14 - podziemny hipnotyzer Akhel Ah'ran z rodu Diaeth (†)
'15 - imperialista aka najemnik Germeriusz 'Gałgan'
Epi '15 - wojownik Qa, Qorykohynaq
'16 - Ernest, szpieg z krainy deszczowców B)
QA FORTHEWIN
"Opętanie na Indianę! Bijesz Indianę!" |
|
|
|
|
Owizor
miewał złe sny o ogórkach...
|
Wysłany: 11-10-2013, 16:57
|
|
|
Wergundzi mają zbyt wojskową mentalność na republikę... Może się mylę, ale jak dla mnie, to przypominają mi oni w tym względzie trochę takich rzymiano-prusaków, w gotyckim sosie... Myślę, że nawet gdyby jakiś władca okazał się słaby i demokratyzujący, to i tak po krótkim okresie przejściowym znów wypłynąłby nowy, silny przywódca.
To Styria raczej jest taka wolnomyślicielska i demokratyzująca - jej społeczeństwo to "awanturnicy, banici, wygnańcy, ci, dla których na ludnych terenach Wergundii i Ofiru zabrakło ziemi i miejsca, ludzie śmiali, twardzi i samodzielni" (wzięte z opisu krainy)... Gdyby nie Sephres i jego autorytet (większy nawet od kapelusza który nosi!), pewnie zrobiłaby się tam republika...
a Gandalf nie był człowiekiem |
_________________ 2013 II turnus - Owizor Rożenek, szpiegujący dla Imperium mag ziemi z Ofiru
2014 II turnus, Epilog - Argan Rożenek, styryjski dezerter podszywający się pod liryzyjskiego możnego Octavia Lecorde
Nelramar - Oberon Williamson, nekromanta-sadysta podszywający się pod elfa // Ohtat'Penatis Idril - elficki dowódca gardzący po równo Wergundią i Styrią
2015 I turnus - ponownie Owizor Rożenek który to nawrócił się, by jako Sędzia Rega Ludmir romansować z pewną elfką [+]
2015 turnus +18 - Archibald dar Bregen, samozwańczy książę o słabej psychice
|
Ostatnio zmieniony przez Owizor 11-10-2013, 16:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Frączek
Wergundia Pany
|
Wysłany: 11-10-2013, 17:07
|
|
|
Owizor napisał/a: | a Gandalf nie był człowiekiem |
Racja Po przemyśleniu, mogłem również podać przykład elfa
No, ale nie przesadzajmy. Jak ktoś zdrowo je to i 80-tki dożyje. Chyba, że na prochach jedzie |
_________________ '13 - Zwiadowca / łucznik Celahir ( zwany 'Hobbit Sam'
Epilog '13 - mag ognia Divakar
'14 - Kapral Halvard, w służbie 15. kohorty Zielonego Tymenu
Epi '14 - podziemny hipnotyzer Akhel Ah'ran z rodu Diaeth (†)
'15 - imperialista aka najemnik Germeriusz 'Gałgan'
Epi '15 - wojownik Qa, Qorykohynaq
'16 - Ernest, szpieg z krainy deszczowców B)
QA FORTHEWIN
"Opętanie na Indianę! Bijesz Indianę!" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|