"Wikingowie" |
Autor |
Wiadomość |
Kalmar
człowiek - drewno
|
Wysłany: 12-11-2013, 20:20 "Wikingowie"
|
|
|
Krótko i treściwie: Co sądzicie o ostatniej produkcji historycznej spod znaku MGM "Wikingowie"? Czy jest dobre, "legit", jak wam pasuje odwzorowanie, klimat, ogólny styl serialu? Jestem ciekawy, a akurat oglądam i chciałbym usłyszeć opinie. |
_________________ "KWAS!"
~ Reshi da Tirelli |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 12-11-2013, 21:56
|
|
|
Pierwszy odcinek mega mnie znudził i dalej nie oglądałem ;-) |
|
|
|
|
Kalmar
człowiek - drewno
|
Wysłany: 12-11-2013, 23:54
|
|
|
Faktem jest że trochę tam ubogo fabularnie, GoT za wysoko chyba ustawiło poprzeczkę |
~ Reshi da Tirelli |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 13-11-2013, 14:32
|
|
|
Kalmar napisał/a: | Czy jest dobre, "legit", jak wam pasuje odwzorowanie, klimat, ogólny styl serialu? | Jest dobre.
Odwzorowanie nie jest dokładne, mają dużo zaniedbań w kwestii strojów i wyposażenia, ale w miarę niezłe przedstawienie obyczajów, przykładowo odcinek ze świątynią uważam za świetny.
Hodo jest znudzony, mnie znudziła Gra po swoim pierwszym odcinku. To zupełnie inny rodzaj fabuły i nie o mnogość i przewrotność intryg w nim chodzi. |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Kalmar
człowiek - drewno
|
Wysłany: 14-11-2013, 22:13
|
|
|
A jak z scenami batalistycznymi? Dobrze wyreżyserowane czy za jednak za duża przekozackość wikingów na planie? |
~ Reshi da Tirelli |
|
|
|
|
Powój
Rozwydrzona
|
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 14-11-2013, 23:28
|
|
|
Kalmar napisał/a: | A jak z scenami batalistycznymi? Dobrze wyreżyserowane czy za jednak za duża przekozackość wikingów na planie? | Nie wkurzyły mnie Bitwę na wybrzeżu uważam za serio fajną. Całkiem dobrze oddaje rzeczywistą przewagę bojową. |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
|