|
Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)
|
Mieszkańcy Silberburga |
Autor |
Wiadomość |
Yarant
król zgryzu
|
Wysłany: 28-03-2016, 20:00 Mieszkańcy Silberburga
|
|
|
Czy postać może mieszkać dłużej lub krócej w miejscu akcji gry
Jeśli tak to jak wytłumaczyć brak znajomości miejscowych(nie dotyczy mieszkającego od niedawna).
Zamierzam grać stróżem prawa więc wyobrażam sobię jak mam się zachowywać i "stróżować tego prawa", ale nie wiem jak to powinno wyglądać .
(wiem o istnieniu tematu "sądy i sądownictwo"). |
_________________ 2015r. IV turnus Reki Rino Koa (laryjski elf)
2016r. IV turnus Vekteren pan dowódca poborówki
2017r. IV turnus Meth'ell z rodu Tlais Orthogok (podziemny psionik)
2018r. Zimówka Iłak z Harcu Gobliński wojownik [*]
2018r. V turnus Ostergarberd z rodu Podkowian, ten Dziad
2019r. V turnus Włodzimierz, mag ognia co się wysadził na nie tej akcji.
2020. III turnus Rebien (tudzież Ostergarberd pod przykrywką), ten dziad |
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 29-03-2016, 18:11
|
|
|
Dla postaci pochodzących z terenu gry przygotowujemy zazwyczaj do zapoznania się zbiór najważniejszych informacji. Równiez w misji możemy ci podać istotne dane |
|
|
|
|
Yarant
król zgryzu
|
Wysłany: 29-03-2016, 20:28
|
|
|
Dzięki. |
|
|
|
|
Yarant
król zgryzu
|
Wysłany: 29-03-2016, 20:30
|
|
|
A jakiemu arystokracie podlega twierdza Silberburg??? |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 30-03-2016, 02:15
|
|
|
Nie bez powodu jescze tego nie podawałam Takie konkrety domykamy na sam koniec fabuły, Spokojnie, dowiesz się tego. Super, że chcesz grać miejscowych, każdą taka postać - z otwartymi łapkami. Potwierdzam, co napisał Onfis - oczywiście takie postaci dostają na starcie przekrój informacji, mapy terenu, imiona ważnych osób i wszystko, co powinny wiedzieć. A i pomoc BNów w trakcie. |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
Dagome
Trzymajcie ten szyk!
|
Wysłany: 11-04-2016, 16:35
|
|
|
Indiana napisał/a: | Nie bez powodu jescze tego nie podawałam Takie konkrety domykamy na sam koniec fabuły, Spokojnie, dowiesz się tego. Super, że chcesz grać miejscowych, każdą taka postać - z otwartymi łapkami. Potwierdzam, co napisał Onfis - oczywiście takie postaci dostają na starcie przekrój informacji, mapy terenu, imiona ważnych osób i wszystko, co powinny wiedzieć. A i pomoc BNów w trakcie. |
A co można dostać przed obozem? Ja np martwię się, że w pierwszą noc nie dam rady wszystkiego zapamiętać - zwłaszcza jak będą ataki (ataki same w sobie są super, tylko nie dają się skupić na lekturze ) - i potem coś poplączę. |
_________________ Turnus I 2014 - Elena zwana Smerfetką, magini wody [✝]
Epilog 2014 - Leszczyna, kapłanka Gabony
Turnus II 2015 - Dun'ya, Khôranî'inzil, jednoucha, Tavar niech będzie z tobą [?]
Turnus II 2016 - Lyra/Lisek, cywilny zwiadowca
Epilog 2016 - Lyra dar Sirve, Adiutant Magnifer |
|
|
|
|
Onfis
|
Wysłany: 12-04-2016, 16:41
|
|
|
Dagome napisał/a: | A co można dostać przed obozem? Ja np martwię się, że w pierwszą noc nie dam rady wszystkiego zapamiętać - zwłaszcza jak będą ataki (ataki same w sobie są super, tylko nie dają się skupić na lekturze ) - i potem coś poplączę. |
Spokojnie, przecież od rozdania postaci, do rozpoczęcia gry minie trochę czasu. Poza tym, kto powiedział, że was cokolwiek od razu zaatakuje? |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 12-04-2016, 17:28
|
|
|
No i przed startem fabuły zawsze staramy się zrobić tak, żeby OG posiedzieli z graczami, potłumaczyli, poprzypominali. Detale miejsca gry wrzucę też w czerwcu w takim zakresie, w jakim oczywiście pozwala uniknąć spoilerów |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|