Karczma pod Silberbergiem Strona Główna Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Postaci
Autor Wiadomość
Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 20-04-2016, 22:34   Postaci

Czyli tu chciałbym usłyszeć parę, już nie fabularnych, słów o waszej postaci. Ten temat ma pomóc wam wejść w świat i opisać kim jesteście.

Chciałbym zatem byście napisali czego oczekujecie od gry, jak widzicie grę waszą postacią, co chcielibyście osiągnąć w trakcie gry i tym podobne. Piszcie tu wszystko czego nie wiecie, a co pomoże wam zrozumieć i wczuć się w świat gry. Każde pytanie jest ważne. ;)

Jak bardzo chcecie coś ukryć przed innymi to możecie pisać na moje PW, ale jesteśmy w śród swoich. ;)

Xavius 

Wysłany: 20-04-2016, 22:44   

Cytat:
Jak bardzo chcecie coś ukryć przed innymi
zastanawiam się czy ktoś chciałby coś ukryć w śród swoich?
a poza tym to czego oczekuje od samej gry jest tym czego oczekiwałbym od najzwyklejszej przygody czyli dobrej zabawy i wczucia się w postacie innych chopów i dziewoj i kadry ależ również samej spójności fabularnej która zostanie wprowadzone na ten prolog.
ja to bym o swojej postaci powiedział ''lepiej zabić mniej żeby ci nie zabili więcej'' tak troszkę nawet cel gry

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 20-04-2016, 23:00   

W sensie chodzi Ci o jakaś konkretną osobę z tym stwierdzenie? ;)

Każdy chce dobrej zabawy, ale każdy też rozumie ją nieco inaczej, więc pisz czego chciałbyś dużo, a czego mało. ;) Nie wiem może chodzi Ci o knucie wielkich spisków, jak tak to przeciw komu i po co? :D

Ten temat jest też po to by pomóc wam dograć historię waszych postaci. Jak macie jakieś wątpliwości na temat zwyczajów czy historii, a na przykład co to znaczy być żołnierzem Tymnu i czy moja postać mogła w nim służyć? Piszcie to tutaj. :)

Xavius 

Wysłany: 20-04-2016, 23:16   

tylko się zastanawiam czy ktoś coś ukrywa
no właśnie cała atmosfera głównie się przyczynia do tego stwierdzenia jak i również żeby wszystko trzymało się kupy fabularnie a poza tym kto nie chciałby wdać się w bójkę z pijanym bywalcem?(chodzi o tą dobrą zabawę)
albo aby jakaś ''agresywniejsza'' postać(nie koniecznie gracz) czepiała się o coś a następnie z tobą zawalczyła albo jakoś porozmawiała co przyczyniło by się do zwiększenia asortymentu sojuszników lub argumentów do zdobycia takich.
albo jeszcze inaczej by w tej sytuacji gdy Qa mają nad nami piecze i starają się znaleźć jakiś szkopuł w kontekście to już daje jakąś interakcje lub przeżycie które jest fajne=dobra zabawa
mniej więcej tak to jakoś wy kminiłem
ale spiski to całkiem fajna zabawa(zależy od stron ale ja za nic nie odpowiadam jak coś) :mrgreen:

Akinori 
Fenrir

Wysłany: 20-04-2016, 23:17   

Elka, może przykład im daj :P

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 21-04-2016, 00:45   

Dobrze jakiś przykład. ;)

Coś na zasadzie, bo moja postać ma brata, który służył w armii a teraz go ścigają, bo weteran wojenny i takie tam. I chciałbym móc go na tym obozie uratować, czy chociaż zdobyć informacje o tym gdzie jest.

A oprócz tego to moja rodzina pochodzi z Dakonii i nie do końca rozumiem z czego tak słynna jest piechota tamtej prowincji i czemu są tacy wyjątkowi na tle innych. O i jeszcze jak jest z symbolami bogów północy, można je legalnie nosić, czy nie?

Tego typu pytania o świat, historię postaci wydarzenia i cokolwiek na prawdę. Wszystko to, czego Wam potrzeba do stworzenia postaci, którą będziecie rozumieć, będzie miała swoje miejsce w świecie, ale przede wszystkim którą będziecie chcieli grać. :)

Bryn 

Wysłany: 21-04-2016, 21:09   

Lothar to ja, muszę coś więcej pisać? :P No i wiadomo, zawód-żołnierz ;)
Oczekuję, że wygramy larpa, i że nie będzie to proste :D
2015 - Brynjolf Gunnarson Sliabh Ard
Ostatnio zmieniony przez Bryn 21-04-2016, 21:09, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu