Zbrojny arystokrata |
Autor |
Wiadomość |
Syriusz
|
Wysłany: 10-07-2011, 15:34 Zbrojny arystokrata
|
|
|
Mam pytanie dotyczące zbrojnego arystokraty. Chciałbym sobie naszyć lub wymalować herb na koszulce, którą zakładałbym na moją "kolczugę" (taki śmieszny srebrny sweterek ). W związku z tym czy ten herb mógłby być moim "szlacheckim" herbem, czy będę miał przydzielony inny? |
Ostatnio zmieniony przez Syriusz 10-07-2011, 15:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Enid
kanalia
|
Wysłany: 10-07-2011, 16:35
|
|
|
Z doświadczenia zauważyłam, iż jeśli nie jesteś z najważniejszych rodów umieszczonych w opisie świata, ani innych wkręconych w minione wydarzenia, to możesz sobie sam wymyślić i zaprojektować |
|
|
|
|
Deutin
|
Wysłany: 10-07-2011, 21:42
|
|
|
Zgadzam się z Enid, tylko weź wymyśl znaczenie herbu, będzie bardziej klimatyczne...
I jeżeli jesteś z rodu który nie jest z tych głównych, to lepiej dla Ciebie by nie przypominał ich herbu, bo niektórzy BNi mogą nie zauważyć różnicy... i mieć do ciebie uprzedzenia. |
|
|
|
|
Tarivol
Śmiały
|
Wysłany: 20-01-2012, 18:30
|
|
|
Wiem że ostatni post był chm... ładne kilka miesięcy temu ale co mi tam:
Syriusz poleciłbym ci raczej przyjrzenie się już istniejącym herbom ich nazwą i pochodzeniu tak by historia miała sens, arystokrata powinien znać swoją rodzinę do 8 pokolenia wstecz zazwyczaj więc z tym uważaj.
a poza tym lepiej już wykonaj rysunek na komputerze i nadrukuj (lepiej na podkoszulek bo jak zauważyłem na obozie będzie przeraźliwie gorąco a ty musisz w tym biegać) |
_________________ Zimowy 2015- Morgan
I Turnus 2018- Techniczny
2019- Techniczny, czasem Gocław
2020- OG, Techniczny, czasem Mortimer, czasem Morgan |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 20-01-2012, 19:34
|
|
|
Tarivol napisał/a: | Wiem że ostatni post był chm... ładne kilka miesięcy temu ale co mi tam: |
Rok temu. Raczej twoja rada mu nie pomoże. Chcesz złotą łopatę i ostrzeżenie ? |
|
|
|
|
|