Materiał na karwasz |
Autor |
Wiadomość |
A'hin
...z zamiłowaniem do dzikusów
|
Wysłany: 20-01-2012, 22:37 Materiał na karwasz
|
|
|
Dobra, pytanie do osób znających sie na obróbce skóry.
Mam zamiar wykonać własnoręcznie parę karwaszy, tylko nie wiem jaki materiał będzie najlepszy do wykonania wiązań, chodzi mi o te sznurki którymi się bedzie go wiązać na ręce. Jak myślicie najlepsze będa cieniutkie paski skóry, czy specjalne rzemienie. Już troche ekseprymentowałem i wydaje mi się ze rzemienie będą sie niszczyć podczas rozwiązywania, nie chce odwalić fuszerki i dla tego zadaję to pytanie . |
_________________ "If someone hates you, you should say: "I love you" and rape this man." |
|
|
|
|
Hodo
Emeryt
|
Wysłany: 20-01-2012, 22:45
|
|
|
A rzemienie to nie są czasem cieniutkie paski skóry? |
|
|
|
|
Tarivol
Śmiały
|
Wysłany: 21-01-2012, 12:48
|
|
|
Rzemyki jeżeli będą dobre powinny wystarczyć, zawsze możesz użyć cienkiego sznurowadła
jak ci bardzo zależy na wytrzymałości. |
_________________ Zimowy 2015- Morgan
I Turnus 2018- Techniczny
2019- Techniczny, czasem Gocław
2020- OG, Techniczny, czasem Mortimer, czasem Morgan |
|
|
|
|
A'hin
...z zamiłowaniem do dzikusów
|
Wysłany: 02-02-2012, 22:48
|
|
|
Dzięki za odpowiedź, problem rozwiązany, użyje tych "pasków skóry" które gwoli wyjaśnienia od rzemieni różnią tym że są cieńsze, i sztywniejsze przez to że są poskręcane. Są nieco droższe ale to nie jest aż tak wielka różnica żeby z nich rezygnować. |
_________________ "If someone hates you, you should say: "I love you" and rape this man." |
|
|
|
|
Indiana
Administrator Majestatyczny król lasu
|
Wysłany: 03-02-2012, 01:06
|
|
|
A'hin. Na LARPowy (nie historyczny) karwasz użyj lepiej mocnego sznurka typu rep w kolorze naturalnym, np. beżu. Będzie wygodniej i trwalej. |
_________________ "Boję się klatki, więzienia, do którego przywyknę z czasem, aż zniknie pamięć i potrzeba męstwa..."
"(...) niech umie spać, gdy źrenice czerwone od gromu i słychać jęk szatanów w sosen szumie (...)"
"(...).Loyalty. Honor. A willing heart... I can ask no more than that. "
|
|
|
|
|
|