Karczma pod Silberbergiem Strona Główna Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Offtop
Autor Wiadomość
Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 16-11-2015, 00:00   

Chwała. ;)

Jak to pomoże Wan dożyć to mnie to pasuje. Będę najwyżej pisał STOP! kiedy będzie trzeba. ;)

Toruviel 
droidka w wianku

Wysłany: 16-11-2015, 02:50   

Ja tam się zgadzam :) I ogólnie trzeba szybko z tą akcją iść.
Ja od siebie proponuję numer w stylu Sama, Froda i płaszczy z Lorien, czy coś. Sklecę jutro konkretne zaklęcie i koło tej sterty bali pojawią się cztery urocze kamienie.
Chyba że macie inne sugestie :) To się zobaczy co w sumie robimy

Onfis 

Wysłany: 16-11-2015, 16:31   

O, kleć zaklęcie, bo ja już zacząłem rozrysowywać plan zdejmowania kolejnych "gości", więc może uratujesz jakieś styryjskie życia :P
Czekam więc na kamuflaż ;)

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 16-11-2015, 20:30   

Szkoda ja bym chętnie zobaczył ten plan. :D

Toruviel 
droidka w wianku

Wysłany: 17-11-2015, 01:45   

ektele laisi halda erre talami kelva yaareth korin reena kirmari - źródło życia ukryj utrwal ziemię porusz uformuj utrwal granicę rozprosz
Psze bardzo, formułka instant :)

Onfis 

Wysłany: 20-11-2015, 17:02   

Cholera, chyba odpisaliśmy tak szybko, że Elidis dostał szoku xD

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 21-11-2015, 04:22   

Nie Elidis dostał pracą do 1 w nocy. :/

Reshion vol 2 Electric Bo 
To jak, umowa handlowa?

Wysłany: 21-11-2015, 17:52   

Z opisów tak mi wychodzi wygląd pola walki na tą chwilę. Tylko nie wiem jakieś przeszkody terenowe są w okolicy, Elidis?

"S" to trepy styryjskie - czarni to wrogowie, "O","R" i "T" to my odpowiednio a "N" to magini styryjska.

W jakim stanie jest Toruviel, jest w stanie czarować? Rany od poparzeń czy coś jeszcze?

W związku z sytuacją w jakiej się znaleźliśmy moją pierwszą myślą było by rzucić granat do wrogów jednak chwilę po tym zreflektowałem, że wtedy narobimy jeszcze większy hałas i nawet jak wygramy tą potyczkę to skradanie się pójdzie do kosza - nie, że teraz ich okrzyki i odgłosy walki nie zbawią i nie zaalarmują styryjczyków ale huk granatu jest głośniejszy. Bonusowo jeszcze dochodzi ujawnienie części naszego arsenału, ale to drobnostka.

Tak poza tym chyba tutaj nie ma miejsca na ustalanie strategi w tej walce, póki co..

Onfis 

Wysłany: 21-11-2015, 18:10   

Następnym razem robimy po mojemu :v
Jeśli chodzi o strategię, to postaram się ściągnąć w miarę szybko magiczkę, poza tym eliminujemy ich po kolei, tylko nie można dać żadnemu uciec. Jedynym pytanie jest, czy ściągać komandosów, żeby ich szybko zmasakrowali, czy sobie poradzimy?

To jak, umowa handlowa?

Wysłany: 21-11-2015, 18:25   

Zastanawiałem się czy może do magiczki nie posłać mimo wszystko granata, szczególnie jeśli pozostali styryjczycy, ci ze znakami zapytania, są niedaleko niej lub będą biegli do nas przechodząc obok niej.

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 21-11-2015, 18:50   

No mniej więcej jak narysowałeś.

Jest tam ta sterta drewna do której się przytulaliście, a tak to pniaki.

Onfis 

Wysłany: 21-11-2015, 18:55   

Reshi napisał/a:
Zastanawiałem się czy może do magiczki nie posłać mimo wszystko granata, szczególnie jeśli pozostali styryjczycy, ci ze znakami zapytania, są niedaleko niej lub będą biegli do nas przechodząc obok niej.

Możesz, ale dopiero jak podniosą SKUTECZNY alarm, bo wtedy już i tak to będzie bez różnicy :D

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 21-11-2015, 19:23   

Znaczy wiesz, myślę, że błysk kuli ognia był widoczny. ;)

A w jakim stanie jest Toruviel zapomniałem napisać. Nie są to ciężkie obrażenia ( pamiętajmy, że na obozach po fireballu człowiek się jakoś tam trzyma na nogach. ;) ) Dostała w lewe ramię. W okolicach barku poparzenia stopnia IIA, wokół I stopnia. Nie są specjalnie rozległe, nie zajmują całej ręki, wiec dla uproszczenia można przyjąć, że jest to jakieś 7% powierzchni ciała.

To jak, umowa handlowa?

Wysłany: 21-11-2015, 19:27   

Jak pójdzie skuteczny alarm to będę nimi miotał na lewo i prawo :D

Jak bierzesz się za ich maga to ja spróbuję tego, który na mnie skoczył załatwić. Toruviel, i guess najlepiej jakby mogła odpłacić się z nawiązką za ranę.

edit

To obrażenia nie takie straszne jak sobie człowiek wyobrażał, wikipedia mówi, że nawet blizn po nich nie ma.
Ostatnio zmieniony przez Reshion vol 2 Electric Bo 21-11-2015, 19:30, w całości zmieniany 1 raz  

Toruviel 
droidka w wianku

Wysłany: 21-11-2015, 20:13   

Magiczka posługuje się ogniem, czyli albo mag bitewny, albo ognia. Wykluczam magię Tavar - no bo przecież wtyczka do wymiaru bogów jest odłączona.
Ale skłaniam się raczej ku magii ognia, bo bitewni mogą tylko atakować.
Uh, pytanie w jakim stopniu jestem zdatna do użytku. (Elidis, kurde - znowu poparzenie?! Czy Tobie to sprawia jakąś perwersyjną satysfakcję? :O )
Jeśli mogę czarować to mam próbować ratować naszego przewodnika, czy raczej próbować kogoś załatwić. No i przede wszystkim postarać się załatać własną twarz. Przy czym...
Elidis, ponieważ miałam na sobie maskę! :D - i to na prawej stronie twarzy - a ta magiczka stała na prawo ode mnie - to czy ta maska nie przyjęła lwiej części uderzenia, czy coś? ;)

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 21-11-2015, 20:43   

A owszem nie ma. :)

Czy satysfakcję... No nie, ale w perspektywie miałaś lodowe i kamienne kolce. Przebijające na wylot. Więc ta kula ognia to najmniej śmiertelne co było. ;)
I nie dostałaś w twarz, a w lewy bark.
Co do działań. Boli. Wiele boli bo zakończenia nerwowe żyjo. Jakby ktoś Ci podał znieczulenie, względnie coś na ból, to mogłabyś działać normalnie.

To jak, umowa handlowa?

Wysłany: 21-11-2015, 20:49   

Nie chcę tutaj dawać pesymistycznych wyroków ale naszego przewodnika dźgnięto rapierem( Elidis popraw mnie jak źle prawię), tak obstawiam, w końcu ulubiona styryjczyków, w okolice serca i już po wyciągnięciu zaczęło tryskać krwią. Raczej tego nasze mikstury nie uleczą a nawet jak to będzie mocno osłabiony, nie mówiąc, że jeśli będziesz go chciała teraz opatrywać to wystawisz się na atak od maga oraz styryjczyka obok mnie.

Toruviel 
droidka w wianku

Wysłany: 21-11-2015, 22:13   

Magia Reshi - magia lasu, ziemia i życie. Kurde, to daje możliwości, nie? :3 Pytanie, czy chcemy go mocno ratować.
W smutnym spisie jak zwykle zapomniałam o przeciwbólowym. Jak w zeszłym roku normalnie :D Kiedy ja się nauczę :C Chyba że jakieś sprytne coś jest jednak w tej cholernej przenośnej apteczce, jeśli się ładnie uśmiechnę.

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 21-11-2015, 22:36   

Noo... Tak paczę na to co powypisywaliście, paczę i Apapu tam nie widzę. ^^

Toruviel 
droidka w wianku

Wysłany: 21-11-2015, 22:46   

No właśnie. Smuteczek, apap jak się okazuje ratuje życie w potrzebie. :O Well, będę teraz cokolwiek mało przydatna na razie chyba :<

To jak, umowa handlowa?

Wysłany: 22-11-2015, 00:10   

Umknęło mi to "życia" ;) , w takim razie to świetnie :D Jak jest opcja to z pewnością chcemy go ratować, mimo tego, że etap skradania się zakończył to dalej może być przydatny. Szczególnie, że pewnie lepiej wie to będziemy mieli spotkać dalej na drodze. I jak będą do nas strzelali to wtedy mniejsza szansa, że trafią do nas :P
Ostatnio zmieniony przez Reshion vol 2 Electric Bo 22-11-2015, 00:10, w całości zmieniany 1 raz  

Toruviel 
droidka w wianku

Wysłany: 22-11-2015, 12:12   

Dokładnie tak, jak miało to miejsce w tej chwili :D Biedny przewodnik, ale lepiej zbierać z podłogi jego niż kogoś nas ;3
Ale serio, piszcie teraz przede mną, bo ja i tak nic nie mogę zrobić aktualnie. Co najwyżej doczłapać się do styryjczyka i zobaczyć, czy przypadkiem nie ma jakiegoś fajnego znieczulenia, czy coś.

Fachuraw 

Wysłany: 27-11-2015, 23:38   

Hej, jestem tu nowy i chciałbym się dowiedzieć jakiego najlepiej potrzebowałaby moja postać wykształcenia. Jakiś medyk? Albo miner? Albo jakiś szybki asasyn? Napiszcie,a ja się dostosuje do drużyny.
Ostatnio zmieniony przez Fachuraw 27-11-2015, 23:38, w całości zmieniany 1 raz  

Toruviel 
droidka w wianku

Wysłany: 28-11-2015, 21:52   

Dobra, to po kolei - ponieważ Artur był tak kochany, że pozwolił mi magować :> to rzucę jakimiś korzeniami czy czymś takim w tę cholerną magiczkę i jej gwardię. A potem postaram się wyleczyć siebie tudzież Alnera. A Wy się bijcie :)
No i mamy nowego, (hej, tak w sumie). I nie wiem kogo potrzebujemy najbardziej. Nyara jakiegoś albo Lutha? Ohtata? Ja bym dała Ohtata, bo takiego w komplecie nie mamy jeszcze :D
Czyli, Fachuraw, ja głosuję żebyś był wojownikiem. Albo szpiegiem (lomin) pod przykrywką ohtat. I nie wiem, czy czytałeś profesje na stronie, ale jeśli nie, to łap i czytaj:
http://www.silberberg.pl/...e_id=65#Aenthil
http://www.silberberg.pl/viewpage.php?page_id=89

Fachuraw 

Wysłany: 28-11-2015, 23:25   

To może tankowaty othat?
Albo istny snajper lutha?

To jak, umowa handlowa?

Wysłany: 28-11-2015, 23:46   

Sorki za późną odpowiedź ale ostatnio miałem trochę do zrobienia ;)

Znaczy najlepiej jakbyś był podwójnym agentem jako członek ekipy nas atakującej ale nie kojarzę w silberze wielosokowych eliksirów więc musiałbyś być człowiekiem :P Choć to raczej marzenia ściętej głowy ;)

Ohtat by się zdecydowanie przydał z racji, jak już napisała przedmówczyni moja, że brak mam hardego spuszczacza wpierniczu :D Wtedy nasza mała drużyna stała się standardową drużyną rpg, mag, woj, łowca i złodziej :D

Choć pozostałe również kasty były by przydatne, jednak moi zdaniem jednymi z lepszych byliby, poza już wymienionym ohtatem, nolwe gdyż mag w każdej drużynie jest na wagę złota a każdy kolejny znacznie zwiększa potencjał drużyny, szczególnie, że tutaj na sesji magie jest de facto o wiele potężniejsza niż ta na obozie co moi zdaniem warto wykorzystać.

Jednak wszystko co napisałem powyżej może być nic nie warte ponieważ randomowy ohtat/nolwe z krzaków w tej chwili byłby bardzo naciągany. Za to nyara, zwiadowca na terenie wroga, najbardziej by pasował fabularnie i posiada też umiejętności, które by nam się teraz przydały - i w bitwie i by uniknąć już zaalarmowanych strażników w trakcie dalszej drogi. Do niego bym się najbardziej skłaniał jednak pozostali też byli by bardzo przydatni teraz.

Fachuraw 

Wysłany: 29-11-2015, 00:40   

Magii to w ogóle nie ogarniam(więc planuje jechać alchemikiem w przyszłym roku)
To zostaje takim razie chyba ohtatem

Fachuraw 

Wysłany: 03-12-2015, 18:23   

Postać to ohtat. Ma na imię Letoy ,ma około 5 loa. Wysoki, ciemne włosy do ramion związane w w kitę. Ma na twarzy cierniowe tatuaże oraz maskę zakrywającą nos i usta. Nosi ubrania jakie noszą elfy z Aenthil. Nosi skórzaną zbroję ,a lewe ramię ma w najmocniejszej elfickiej stali.(Wyglądem przypomina Zimowego Żołnierza)

Uzbrojenie: twarda i mocna skórzana zbroja, średniej wielkości miecze(jednoręczne ,umocowane przy pasie)+ dwa sztylety umiejscowione na udach z elfiej stali ,owe ramię to blokowania ataków(używa zamiast tarczy), 3 bomby dymne, ampułka" nie poszło jak chcieliśmy", 3 bomby błyskowe ,gogle, rurka.(nosi gogle na głowie ,działają na oślepienia ,a gdy walczy zakłada je ,ale tylko w dzień(jeśli chodzi o walkę))

Jest silny ,ale zawsze raczej skupia się na zwinności i precyzji.
Ostatnio zmieniony przez Fachuraw 03-12-2015, 18:24, w całości zmieniany 1 raz  

Toruviel 
droidka w wianku

Wysłany: 03-12-2015, 21:26   

Niemalże Toruvielowy równolatek <3 Jak super :D

A coś wielkiego kojarzy mi się tylko z Beru. Nie znowu XD Proszę, nie znowu :D

To jak, umowa handlowa?

Wysłany: 03-12-2015, 23:31   

To wreszcie witamy oficjalnie w naszym gronie :D

Dla mnie to coś brzmi jak duże kamienne ulundo ;/

Elidis, czy moja rana po ciosie jest poważna lub czy została opatrzona w między czasie?

Odpowiedz do tematu