Karczma pod Silberbergiem Strona Główna Karczma pod Silberbergiem
Witamy na nowym-starym forum dla larpowiczów Silberbergu :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Offtop
Autor Wiadomość
Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 16-12-2015, 21:48   

Czyli żebyś się zmobilizował, to muszą nam coś wysadzić, tak? :D :D

Gorvenal napisał/a:
Przyda się zorganizować prowiant, pieniądze, plecaki i może konie do szybszej podróży.
Przypominam, że nie mamy wciąż informacji do misji, jesteśmy ślepi i nic nie wiemy :/
Gorvenal napisał/a:
czy uznajemy M. za martwego, czy próbujemy go znaleźć.
Martwy to ta nie najgorsza z opcji, gorzej jeśli jest w ich rękach. Moim zdaniem - znaleźć za wszelką cenę lub upewnić sie że nie żyje.

Gorvenal napisał/a:
mamy dobrą okazję żeby qa "autentycznie" odbili nam Nem. Mogłoby to wyglądać tak jakbyśmy zgubili ją w czasie ucieczki.
Idealne. Tylko ona nie jest gotowa. Znaczy, mogę ją przeszkolić na szybko do tej misji, ale nie ma zabezpieczeń psionicznych, wpadnie przy pierwszym podejrzeniu.
Z tego powodu, oraz z powodu akcji na zapołudniu - potrzebujemy psionika nim wyruszymy! zdecydowanie, definitywnie i bardzo!

Gorvenal napisał/a:
Poza dopytaniem się co nasz trup miał do Ylvy możemy tylko zrobić mu coś brutalnego i kilka razy kopnąć jego zwłoki na pożegnanie.
No tak, racja. Zgoda, ja mogę odpuścić gnojka.
Ernest go nie dołapie, bo za dużo czasu straciłeś na wycieraniu sobą podłogi :( Mogłabym ja albo Emi go gonić.
Ale uważam, że Octavian ma rację. Chwilowo zszedł na dalszy plan.
Dobra. To tak - ja rzucam nożem, natychmiast jak on się odezwał.
Emi - zaklęciem kolec mu w dupę.
Ja wystartuję za nim, jeśli będę go jeszcze gdzieś widzieć, to spróbuję dołapać. Jak nie, to wrócę.
Wy przeszukajcie wszystko pod kątem tego, co wypisałam w pytaniach obserwacyjnych.
Oki?

Gorvenal napisał/a:
Ważniejsze jest to czy np. dowódca wojsk nie wyleciał w powietrze, i czy mamy kogoś kto będzie koordynował odwrót. Jeśli nie, to czy mamy czas żeby się tym zająć? Rufus może coś ogarniać jeżeli chodzi o dowodzenie.

Padłam ze śmiechu :D :D :D :D :D Powodzenia, Sigbert, "człowiek-tylko-nie-dowodzenie!!" :D :D :D
I tak, zgadzam się.
W ogóle uważam, że na tym etapie musimy tu ocalić co się da - jak tylk będziemy wiedzieć, na jakim etapie była wcześniej ewakuacja - bo nie możemy ruszać na misję bez informacji i zaplecza! Nie na takich przeciwników, panie i panowie... :/

Gorvenal napisał/a:
Mamy też kapłanów, którzy według M. mają wezwać Tavar. Olewamy wszystko i ich zabezpieczamy, czy może ryzykujemy i wrzucamy ich w zbiorową ewakuację, a potem zgarniamy?
A na ile w skali ważności byś to wycenił? Bo ja tak 11/10 :/
Mieliśmy jakieś z tym związanie zadanie, wciąż nie wiemy, na czym polega.
(tj. nasze postaci nie wiedzą,. bo my wiemy ;) )

Gorvenal napisał/a:
Ewentualnie jeśli znajdziemy kogoś kompetentnego to najlepiej zostawić mu ich problem.
A jesteśmy w stanie teraz zaufać komuś oprócz ulundo...?

Gorvenal napisał/a:
Ile może bronić się sztab, i skąd pewność że ludzie Onfisa nie wiedzą o naszych wyjściach awaryjnych?
Nie mam pojęcia, ale jeśli to forteca na wpół pod ziemią... to zależy od zapasów raczej, bo w takich umocnieniach na bank są rozwiązania w stylu "wysadzamy bramę i całujcie nas w rzyć".

Shatan napisał/a:
może nie od razu tak, by ujawniać, że jesteśmy z SSW
Nie zakładałam wciągania chorągwi na maszty :D
Wiesz, jeśli nam wysadzili jakiś magazyn albo wały, a mają np. jeszcze cos, albo dać sygnał do szturmu czy co - nie wiem, może bylibyśmy w stanie jeszcze na chwilę to powstrzymać?
Shatan napisał/a:
trzasnąłbym mu na odlew sierpowego. Takiego wiecie, filmowego, z półobrotu. Głownią sztyletu.

Jestem za :D

A, i jak się okaże, że to jednak ty, Ernest.... :D
To poszczujemy cię Octavianem, a on ci wypruje nerwy z łokcia albo rdzeń kręgowy! :D
Ja też coś tam dołożę, więc wiesz... :D Nawet o tym nie myśl! :D ;) ;) ;)

Frączek 
Wergundia Pany

Wysłany: 16-12-2015, 22:16   

No nie ja no :D
Chyba że o czymś nie wiem XD

To w zasadzie możemy iść komuś skopać dupę na mieście, hm? :D
Epi '14 - podziemny hipnotyzer Akhel Ah'ran z rodu Diaeth (†)
'15 - imperialista aka najemnik Germeriusz 'Gałgan'
Epi '15 - wojownik Qa, Qorykohynaq
'16 - Ernest, szpieg z krainy deszczowców B)

QA FORTHEWIN

"Opętanie na Indianę! Bijesz Indianę!"

Aver 
Szop partacz.

Wysłany: 17-12-2015, 00:14   

Obawiam sie, że mogę mieć problem z odpisaniem dluzszego posta :/ ale spoko, kolce w plecy i ściany from nowhere to moja specjalność (a przynajmniej mam nadzieję, że nadal jest .-. ). Także jak za chwilę znajdę moment, to wyślę zaklęcia... i byłabym bardzo wdzieczna, gdyby ktoś pokierował Emilią na tą jedną turę :/
+ Avergill Cha'el, bambusowa łowczyni potworków = + Meriel'oarni Caernoth, cztery metry rany ciężkiej = + Słysząca Skałę Rill Pioc Ark'hant, imperialna skałomiotka = + Emilia ev. da Tirelli, sapientystka, morderczyni, agent SSW = + Inga, czarownica-sekretarka w Tymenie Mgieł = Cerys Stern, czarownica z kardamonowo-tymenowo-szakalową przeszłością = Aud Svanhildurdottir Sliabh Ard, poseł od Bryna i jednego zadania = Aina Macario, starsza Enarook z tępym nożem = Halli Auddottir, cfaniara z bandy Flodriego = + Arda, ta, która chciała dobrze = + Avarina de la Corde, Czarny Diabeł, który chciał pozostać człowiekiem = + Avilla Salarez, zwiadowca 22. Sz. G. F. d. K.

Gorvenal 
wergundzki oddział specjalny

Wysłany: 17-12-2015, 01:09   

Mam plan.
Ernest! Idziemy odbić kantynę! ;)

Prawie zawsze: Jasper Flint- alchemik
Czasem: Oktavian Leadnros- medyk-strzelec, Saren z Tlais Orthogok- medyk-archeolog, Holt Wren- komandos pod przykrywką z zamiłowaniem do ciężkich zbroi
Alaric- wiecznie wiszący w chmurach myśliwy ze styryjskiego końca świata

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 17-12-2015, 02:17   

Żebym ja wam czegoś zaraz nie odbiła :D
Kurde! Myśleć mi tu! :D

Av, mogę ją poprowadzić, tylko daj wytyczne :D I tak etatowo prowadzę postaci tych którzy nie mogą pisać akurat :D

Frączek 
Wergundia Pany

Wysłany: 17-12-2015, 11:40   

Możemy, użyjemy uroków osobistych, bo inaczej nie mamy chyba szans :P
Epi '14 - podziemny hipnotyzer Akhel Ah'ran z rodu Diaeth (†)
'15 - imperialista aka najemnik Germeriusz 'Gałgan'
Epi '15 - wojownik Qa, Qorykohynaq
'16 - Ernest, szpieg z krainy deszczowców B)

QA FORTHEWIN

"Opętanie na Indianę! Bijesz Indianę!"

Aver 
Szop partacz.

Wysłany: 18-12-2015, 01:15   

Wytyczne? A toto co tu knujem czy coś to nie są jakieś coś w rodzaju wytycznych? :D

No dobra, to najpierw mu tą ścianą przed nosem, jeśli zwieje to kolcem w plery, raczej celowawszy po nerkach niż po płucach.

Z tego co pobieżnie przeczytałam, to w sumie część tego, co potrzebowaliśmy, jest sobie w tych papiurach... chyba?
+ Avergill Cha'el, bambusowa łowczyni potworków = + Meriel'oarni Caernoth, cztery metry rany ciężkiej = + Słysząca Skałę Rill Pioc Ark'hant, imperialna skałomiotka = + Emilia ev. da Tirelli, sapientystka, morderczyni, agent SSW = + Inga, czarownica-sekretarka w Tymenie Mgieł = Cerys Stern, czarownica z kardamonowo-tymenowo-szakalową przeszłością = Aud Svanhildurdottir Sliabh Ard, poseł od Bryna i jednego zadania = Aina Macario, starsza Enarook z tępym nożem = Halli Auddottir, cfaniara z bandy Flodriego = + Arda, ta, która chciała dobrze = + Avarina de la Corde, Czarny Diabeł, który chciał pozostać człowiekiem = + Avilla Salarez, zwiadowca 22. Sz. G. F. d. K.

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 18-12-2015, 02:04   

W takim razie i tak może wam być ciężko, chłopaki ;)

Nasz kochany MG :D Czuję się jak po otwarciu paczki z prezentem!! :D Dziękujemy :D

I mam od razu ciąg dalszy pytań - do Cię i do reszty paczki.
Po dzisiejszej analizie materiału mamy takie info:
- mamy wszelkie dane i umocowania do misji. Z tym, że nam ich nie wręczono, więc może wyjść zamieszanie, jeśli je weżmiemy. Wiecie, mamy wtyki w środku, zniknęły papiery = misja spalona, wygasić, nie?
- NIE MAMY - psiona. Chyba, że jest na wspomnianej liście "magów i kapłanów" do operacji Sanktuarium.
I w tej kwestii - pozafabularnie wiemy z epi2, że dwoje bogów wróciło, wiemy, że idzie do nas z Tryntu ta nformacja w osobie Moiry (która JEST PSIONEM!). Czy ktoś w SSW już to wie? Czy to jest w tych papierach?
Dalej w tej kwestii - czy w papierach jest jakaś wskazówka, gdzie szukać wspomnianych ludzi z listy i czy my mamy ich przeprawić do Caer czy oni już tam są?

CAER - czy ktoś z nas coś wie o kontakcie do Styryjczyków w Caer? Gdyż mamy zajebisty pomysł na znakomitą akcję na Caerową dyplomację... ;) ;)

Drużyna!
Mamy do wyboru - skakać na plac, tam MOŻE BYĆ i prawdopobnie jest Onfis (jako że się wypaplał na fejsie dzisiaj ;) ) i może nam to dać możliwość zgrabnego "przekazania" mu Nemarii, ale znów - bez psiona ona będzie wystawiona na pierwsze lepsze badanie umysłu i pozamiatane.
Ale
NEMARIA
przypominam - jej zadaniem byłoby dostać się do Aenthil, nawiązać kontakt z tymi, którzy nie kochaja Helethai za kopnięcie Silvy w dupę i przyprowadzenie ich na spotkanie z nami w Caer, oczywiście dyskretne spotkanie pod pozorem misji dyplomatycznej tamże.
Nemaria jest też bliska Elidisowi - patrz ten fragment o "cesarzu" (haha, niezła prowokacja, El :D :D ) -
jej stanięcie po naszej stronie będzie dość znaczące. Oczywiście będzie musiała zdementować to, że nas nienawidzi (o ile ;) ;) Neeeem? :D ) w tajemnicy przed Onfisem, bo inaczej spali przykrywkę.

Ergo pytanie skupia się w zagadnieniu:
- łapiemy zamachowców na placu i podrzucamy Nemarię do akcji?
- czy szukamy M?
- czy bierzemy papiery (pacz początek) i w długą bez przygotowania?

Dobra, reszta później.

Powiedzcie mi - Av jest z nami na larpie. Czy ktoś jeszcze...?

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 18-12-2015, 02:05   

Aver, są wytyczne jak najbardziej :D Jeśli tylko to, to mogę ją poprowadzić :D

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 18-12-2015, 02:23   

Prrrr!!

MG chce wiedzieć, czy ktoś coś robi z Naretem, czy jest to Emilia i czy robi to ścianą, czy kolcem? ;)
To ważne dość pytanie jest. ^^

Indiana napisał/a:
czy ktoś z nas coś wie o kontakcie do Styryjczyków w Caer?

Chcecie agenta, czy kogoś oficjalnego? Jeżeli chodzi o oficjela, to jest nim Gavreil Korda, dowódca Styryjskiego garnizonu.

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 18-12-2015, 02:28   

O, dzięki. W sumie chcemy wszelkie info o caer, jeśli mamy tam planować misję. Naszych, oficjalnych, tajnych i Elidisich, ważnych i ważniejszych.

Post ode mnie będzie nad ranem.
Emi - ściana przed mordę.
Ja - nóż rzutem w dupę.
Emi - kolec w dupę.
Ja - kop w dupę jak dobiegnę ;)
Tak w skrócie ;)

Aver 
Szop partacz.

Wysłany: 18-12-2015, 02:29   

A nie da rady wziąć papierów I podrzucic Nem Onfisowi? I czy ktoś by po prostu nie mógł kopsnąć chociaż jednego amuletu przeciwpsionicznego? Zawsze coś, nie?...

Ja jestem, jest Octavian, z tego co wiem... II tyle wiem. Nie muszę grać Emilią, jeśli to konieczne (zwłaszcza że nie wiem czy przeżyje :v ), mogę się pokusić o psionika, zwłaszcza, że z tego co wiem to Moira chyba nie jedzie na ziomowy...

Tak, to wszystko. Dzięki :)

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 18-12-2015, 02:35   

Emi spoko na ziomowym, bo El ją zna :D więc +5 do sentymentów ;)
No i gada ze skałami <3

Wzięcie papierów bez info dowódcy - pisałam powyżej. Ryzyko że uznają misję za spaloną.
Nemaria - amulet psioniczny to jest dramatycznie słabe zabezpieczenie. Wpadnie i ją ubiją :(
Moira - no trudno. Nie jedzie, ale postac mogłaby przytuptać z tym info o tavar i w ogóle, a przy okazji przeskanować mi umysł, wysłać smsa do Clovisa o miejscu spotkania i zabezpieczyć Nem :D I jeszcze jedno, ale na razie nie powiem, bo Elidis paczy :D :D

Aver 
Szop partacz.

Wysłany: 18-12-2015, 02:43   

Prrrrrrr, czekaj! Mana!

Dobra, dotychczas były 2 zaklęcia policzone na jakieś łączne 10 pkt many. Mam jeszcze 10 normalnej i z 5 rezerwy. Z puszki wolę nie korzystać. Ściana i kolec to jakieś 4 + 4.. Dobra, nie padne.

Oky, może być Emi... Tylko wtedy się pokuszę o siwą kredę do włosów :P

Mogę znów spróbować się jakoś skontaktować z ulundo i mu to przekazać. W sumie któremu kolwiek, bo wszyscy mają ulundnet, tak? Więc jest szansa, że nie uznają misji za spaloną.
Co z Nem to już nie wiem... Trzeba pogonić Moiro-BNa żeby tuptał szybciej :D

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 18-12-2015, 03:07   

Indiana napisał/a:
I jeszcze jedno, ale na razie nie powiem, bo Elidis paczy :D :D

Kur... To znaczy... Eee. Ja wcale się nie gotuję ze złości, że czegoś nie wiem. ;)

Indiana napisał/a:
Emi spoko na ziomowym, bo El ją zna :D więc +5 do sentymentów ;)

Jak sprytnie, ho ho ho... ;)

Mogę wam ogarnąć jakąś listę osób z wyszczególnieniem do kogo możecie mieć dostęp, do kogo nie... Przynajmniej się postaram, bo El to łatwo nie oddaje swoich sekretów. ;)

EDIT

Czy ktoś coś będzie pisał tak do 2, 3? ^^
Ostatnio zmieniony przez Elidis 18-12-2015, 03:08, w całości zmieniany 1 raz  

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 18-12-2015, 07:09   

No ja raczej tym razem nie zdążyłam 😉 el, napisze prawdopodobnie rano co pewnie ci za wiele nie pomoże. Zrobimy we dwie to co zalozylysmy powyżej. I zapodam fabularnie naradę z uruchomieniem rufusa który oczywiście ma wylozone na pisanie na forum bo jeszcze ktos przeczyta i co będzie 😉
Dalej - zakładam ze jakos zaraz będziecie otwierać fora grupy wiec knucie chyba się znajdzie finalnie tam ale wrzucę je jutro żeby to juz ogarniać jako plan działań i żebyście dorzucali tez swoje pomysły, drużyno 😉 i w ogóle super bo większość w takim razie gra na larpie. ❤

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 18-12-2015, 18:24   

Ok, napisane.
Spróbowałam ująć większość naszych knujnych planów, resztę ogarniemy zaraz.
Teraz decyzja - najlepiej na bazie jakichś logik czy coś ;)
Dokąd gonimy?
Lub się podzielmy?
Ktoś do M? Ktoś na plac lać Onfisa... no kurde, nie, bo sie nie rozdwoję, chcę oba :D
Czy puszczamy Nem bez psiona?
Czy wyruszamy od razu czy jeszcze przekazujemy M. nasze plany... kurna nie wiem :D

Gorvenal 
wergundzki oddział specjalny

Wysłany: 18-12-2015, 18:50   

Mamy miszkiet w najbliższym otoczeniu? Skoro długouchsiedzi na placu, to byłoby nam przecierz baaardzo przykro gdyby ktoś przysiadł sobie na dachu i odstrzelił głowę Onfisa od reszty Onfisa :twisted:

Prawie zawsze: Jasper Flint- alchemik
Czasem: Oktavian Leadnros- medyk-strzelec, Saren z Tlais Orthogok- medyk-archeolog, Holt Wren- komandos pod przykrywką z zamiłowaniem do ciężkich zbroi
Alaric- wiecznie wiszący w chmurach myśliwy ze styryjskiego końca świata

Nem 
ja nie chcieć ciastko

Wysłany: 18-12-2015, 22:31   

Sorki za przerwę w życiu, ale kolokwia z matmy takie trudne wow :f dzisiaj nadgonię, obiecuję :c

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 19-12-2015, 01:58   

Gorvenal napisał/a:
Mamy miszkiet w najbliższym otoczeniu? Skoro długouchsiedzi na placu, to byłoby nam przecierz baaardzo przykro gdyby ktoś przysiadł sobie na dachu i odstrzelił głowę Onfisa od reszty Onfisa :twisted:

Hahahahahahahaha. XD

ZRÓB TO PROSZĘ!! :D

Najlepszy plot twist ever. XD

No, ale tak ogółem to MG mówi HALT!! Bo, do gry wchodzo nam nowe grace i muszę ich wprowadzić. :3

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 19-12-2015, 05:32   

Drodzy Kenny i Moiro, MG się pyta co macie po kieszonkach, czyli jakie jest wasze wyposażenie i wygląd zewnętrzny, gdyż mam nadzieję, że wewnętrznego nie będę musiał opisywać. ;)

Aha i gram dalej jak coś, więc pisać i się nie krępować. :)

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 19-12-2015, 13:07   

Aver, przybij pionę, sukinkot ubity! :D :D :D

Czy tylko ja mam wrażenie,że ostatnio dostajemy paczki z prezentami na zyczenie? :D
Miał być psion- jest psion :D
Jak myślicie, poprosić o Onfisa w worku... ? :D

Aver 
Szop partacz.

Wysłany: 19-12-2015, 15:03   

O hun, udało się *taniec małego zwycięstwa* :D Piona :D

Wiesz, święta niedługo, może to dlatego... ;) a jak nie całego, to chociaż głowę Onfisa oddzieloną od reszty Onfisa, jak to zaproponował Octavian :D

No, i powitać drogich tavarzyszy na naszej przeuroczej sesji :D

EDIT
Właśnie przeczytałam do końca post.... oaihfakljsfgaljkhfgasiugfaiskufgak;jfgakdgalkdga Calid, skończysz marnie za straszenie mnie ;-;

Elidis 
Administrator
Hydra

Wysłany: 20-12-2015, 04:12   

Limit się wyczerpał, teraz jest tylko wungiel. ;)

I drogie nowe gracze, ja wiem, że paczacie, bo ja wiem dużo rzeczy, więc pisać mi co macie w kieszonkach i jak wyglądają wasze postaci. >:I

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 20-12-2015, 16:16   

Oki. Pozwoliłam sobie skrócić przepływ informacji w sprawie przepowiedni, jak widac 😉 detale może nam Kenny i moira opowiadać po drodze do caer 😉 tymczasem musimy jeszcze zrobic akcje nemaria i oraz skompletować wyposażenie. Wamp otworzyła fora larpowe więc czyńmy to raczej tam pod kątem tak balu w caer jak i akcji desantowej w terenie. Nie wiem czy będzie jeszcze sesja między tu a caer.

Kenny 
Tavare Besar... Dia Terbesar

Wysłany: 20-12-2015, 22:13   

Ekhm, Indi. Kennych jest dwóch. Mason i Hathorne
Ten drugi był na Zapołudniu, a teraz gram pierwszym.
Tak, wiem, że to wprowadza zamieszanie, ale oni się nawet nie znali. ;>
"Ci hobbici wszyscy tacy podobni xD"
2015 - Kenneth Mason - Odmieniony i nawrócony kapłan Tavar... czołowy podrzynacz gardeł

Indiana 
Administrator
Majestatyczny król lasu

Wysłany: 20-12-2015, 22:18   

Dzieki za wyjaśnienie, mogłam tego nie wiedzieć. Nie zmieni to wiele w moim poście, zaraz poprawie.

moira 

Wysłany: 20-12-2015, 23:55   

Cytat:
pisać mi co macie w kieszonkach i jak wyglądają wasze postaci. >:I

no to ten, z tym co macie w kieszonkach...bycie klepto moirą zobowiązuje :mrgreen:
świece, kredy, pięć fiolek z zasklepieniem rany/podniesieniem do walki/trucizną/zrośnięciem kości/tamowaniem krwawienia zapożyczonych od tryntyjskiej partyzantki, dziennik po przejściach, rzeczy do pisania w dzienniku po przejściach,dwa bandaże, puszka many na 15 punktów, puszka many na 7 punktów, karty do gry (wcale nie znaczone :mrgreen: ), kości zapożyczone od druida Betrama i tak mi się wydaje, że sztylet Sigberta, ale nie jestem pewna czy gdzieś w fabule przed epilogowej się nie zagubił w tajemniczy sposób podczas prób przyzwania zjaw .-.
co do ubioru - zwykła czarna tunika ze złotymi wykończeniami, czarne spodnie, skórzany pas z kaletką i złoty pierścień dość sporych rozmiarów z czarnym kamieniem na środkowym palcu prawej ręki. Oh, i tatuaż na całej lewej stronie szyi. Słońce z owijającymi się wokół siebie promieniami przypominającymi macki. Kenny ma taki sam na prawym przedramieniu. :mrgreen:
(Jeszcze czarne kolczyki, w czym ten w prawym uchu to różdżka maga)

Kenny 

Wysłany: 21-12-2015, 02:36   

No właśnie. Wyposażenie.
Mam torbę. W niej skalpel i insze bandaże powiedzmy 10 sztuk. Maść na porost kości (hehe), 5 dawek zasklepienia rany (umożliwiajacego wstanie do walki). W torbie są też trzy noże rzutki (hobbici dobrze rzucali, c'nie?), bukłak z wodą. Jestem ubrany w koszulę, spodnie i kamizelkę. Buty stoją w kwaterze tak samo jak i płaszcz. Jeśli gdzieś wyruszymy, będę te rzeczy miał na sobie. Przy pasie mam sztylet, a na szyi puszkę ze złotego pierścienia na 10 pkt many i amulet księżnej zawierający ich 7 sztuk. Poza wspomnianym tatuażem mam na nadgarstku swarzycowy amulecik. Moira ma identyczny na szyi. Dodatkowo Kenny jest wyposażony w bagaż emocjonalny związany z ostatnimi wydarzeniami. ^^
To chyba wszystko jeśli chodzi o mnie. Miałem też włócznię w rozmiarze hobbickim, ale nie wiem, czy mnie z niej nie rozbroili.

EDIT. Służylem swego czasu w armii styryjskiej jako medyk, więc umiem w medykowanie + w torbie jest też igła i nitka, oraz trochę notatek o biologii ulundo. Bardzo chaotycznych i brudnych.
2015 - Kenneth Mason - Odmieniony i nawrócony kapłan Tavar... czołowy podrzynacz gardeł
Ostatnio zmieniony przez Kenny 21-12-2015, 02:38, w całości zmieniany 1 raz  

Kenny 

Wysłany: 22-12-2015, 01:18   

Sorki za double post, ale tak was tu czytam i zaczynam mieć wątpliwości. Co rozumiecie przez "turę"? Są jakieś konkretne zasady podejmowania akcji przez postać? Jakie?
(Przepraszam, jeśli to głupie pytanie, ale czasem trzeba takie zadać)

Odpowiedz do tematu